SOLID BAMBOO, EEN SOLIDE VERZAMELNAAM

De naam solid bamboo wordt steeds vaker gebruikt als verzamelnaam; voor zowel het gelamineerde als het geperste bamboe. Dit leidt soms tot verwarring, zeker omdat men ook andere namen tegenkomt, zoals 5e generatie bamboe, strandwoven bamboo, SWB5G, bamboo XL of bamboe composiet. Voor meer uitleg: twee soorten bamboo.

BAMBOO IN DE BOUW

DE DUURZAME REVOLUTIE

In China wordt bamboe al eeuwen gebruikt in de bouw voor steigers en ook in Nederland wordt het gebruik van bamboe in de bouw gangbaarder. Solid Bamboo vertelt u graag meer over de talloze toepassingen.

TALLOZE TOEPASSINGEN MET BAMBOE

90% van het bamboe dat nu binnen wordt gebruikt is gelamineerd bamboe. Denk aan parket, trappen, kozijnen en lambrisering maar ook veel interieur-bouw toepassingen zoals balies en tafels. Dit bamboe is sinds een jaar of 10 ook buiten te gebruiken. Beide soorten (zowel het geperste als het gelamineerde) bamboe worden steeds vaker toegepast als gevelbekleding, trappen, brugdekken en kozijnen.

Het bamboe is prima geschikt om mee te bouwen. Vorig jaar heeft Solid Bamboo haar strandwoven bamboo (geperst bamboe) toegepast als constructie materiaal voor een extra verdieping op een woning in Amsterdam. Zeer recent (feb 2019) was de oplevering van de Zwolse Bamboe Bus-Brug. Hiervoor was Solid Bamboo BV (samen met Marwin BV en Wesco BV) verantwoordelijk voor zowel de leveren als wel de montage van meer dan een halve kilometer solid bamboo (gelamineerd bamboe).

De voordelen van het gebruik van bamboe in de bouw zijn talrijk:

  • solid bamboo kent een ongewoon hoge dimensiestabiliteit
  • het is eenvoudig te onderhouden

Bamboe is bestand tegen barsten en heeft daardoor een lange levensduur. Solid Bamboo kan u desgewenst in contact brengen met ervaren interieur-bouwers en hoveniers voor het realiseren van uw wensen.

Dankzij de hoogst mogelijke duurzaamheidsklasse heeft zowel het solid bamboo als het strandwoven bamboo een extreem lange levensduur.


Informatie aanvragen