SOLID BAMBOO, EEN SOLIDE VERZAMELNAAM

Solid bamboo; qua uitstraling en structuur vergelijkbaar met (tropisch) hardhout kent grote kwaliteitsverschillen onder andere in duurzaamheidsklasse, de mate van ruwheid van het oppervlak, en zelfs de gevoeligheid voor schimmelvorming.

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN VAN SOLID BAMBOO

PDF

WELK TYPE BAMBOE IS GESCHIKT VOOR UW PROJECT?

VOOR ELKE KLUS HET JUISTE MATERIAAL

Er worden diverse soorten bamboe gebruikt. De eigenschappen van deze soorten zijn erg verschillend. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat u de goede soort bamboehout kiest voor uw project. Het gaat om twee soorten:

Solid bamboo   of   Strandwoven bamboo

SOLID BAMBOO

Solid bamboo is de internationale gebruikte naam voor gelamineerd bamboe, soms ook wel side pressed (verticaal bamboe) of plain pressed (horizontaal bamboe) genoemd. Dit vanwege de twee manieren van lamineren. Het solid bamboo was jarenlang alleen geschikt voor binnen gebruik zoals parket, traptreden, (binnen) kozijnen, balies. Zker de laatste jaren zie heel veel bamboe in de keuken als; snijplank, messenblok, slakom etc. Sinds 2010 kan dit type ook prima buiten worden toegepast. Daarbij moet u denken aan : gevelbekleding en kozijnen, brugdelen, straatmeubilair maar natuurlijk ook alle tuinhout toepassingen. Zoals bamboe terrasplanken, schuttingdelen.

Gelamineerd bamboe is samengesteld uit bamboe strips. Deze (lange rechthoekige) strips worden rechtop of plat aan elkaar gelijmd, zodat een plaat of een balk wordt gemaakt. Gelamineerd bamboe is er in een verscheidenheid aan diktes. Het begint bij fineer van slechts 0,6mm tot massief gelamineerd bamboe: 0,6mm tot massief gelamineerde bamboe platen. Nog dikkere maten onder andere voor binnenkozijnen van bijvoorbeeld 67x114mm en andere veel voorkomende maten zijn direct vanuit voorraad leverbaar.

1_srcset-large
2_srcset-large
3_srcset-large
4_srcset-large
5_srcset-large

STRANDWOVEN BAMBOO

Strandwoven bamboo wordt ook wel geperst bamboe genoemd. Het komt ook voor onder de namen 5e generatie bamboe, bamboe composiet, extreme bamboe, SWB5G of XL bamboo. Door de hardheid en de hoge duurzaamheidsklasse is solid bamboo niet alleeen ideaal voor binnen maar juist ook voor buitentoepassingen.

Strandwoven bamboo wordt gemaakt van samengeperste bamboevezels of strengen. Tijdens de persing wordt hitte toegevoegd, voor een optimale hechting en levensduur van het materiaal.

Strandwoven bamboo wordt in Azië op verschillende manieren geproduceerd, wat weer invloed heeft op de (fysieke) eigenschappen van het materiaal. Het strandwoven bamboo dat wij importeren wordt op een speciale – gepatenteerde – manier geproduceerd, waardoor het van de hoogst haalbare kwaliteitsklasse is. Met harde garanties!

21_srcset-large
11_srcset-large
31_srcset-large


En dit maken we ermee