SOLID BAMBOO, EEN SOLIDE VERZAMELNAAM

De naam solid bamboo wordt steeds vaker gebruikt als verzamelnaam; voor zowel het gelamineerde als het geperste bamboe. Dit leidt soms tot verwarring, zeker omdat men ook andere namen tegenkomt, zoals 5e generatie bamboe, strandwoven bamboo, SWB5G, bamboo XL of bamboe composiet. Voor meer uitleg: twee soorten bamboo.

LANGERE ERVARING?

Bent u benieuwd hoe de planken van Solid Bamboo zich houden na jaren van gebruik? Klik hier voor oudere planken.

STRANDWOVEN BAMBOO IN DE OPENBARE RUIMTE

BEKIJK WAT Ú KUNT BEREIKEN MET BAMBOE

Solid Bamboo heeft zich in de loop van de jaren bewezen als leidende partner voor overheden, als leverancier van bamboe voor onder meer steigers, straatmeubilair, gevelbekleding, relingen en kunstwerken. Bekijk de mogelijkheden.


Neem contact op

PROFESSIONALS

Vanwege de extreme slijtvastheid en het duurzame karakter van solid bamboo is het uitstekend geschikt voor het gebruik in de openbare ruimte. Strandwoven bamboo heeft duurzaamheidsklasse 1, de hoogste duurzaamheidsklasse, waardoor de levensduur is ook langer dan die van de meeste soorten hardhout. Uw investering verdient zichzelf daardoor op termijn terug. Daarnaast is bamboe prima bestand tegen vandalisme en tegen het Nederlandse klimaat.

Solid Bamboo is de grootste Nederlandse aanbieder van onder hittegeperste bamboe op deze markt en heeft de meestgebruikte formaten op voorraad.

Extra sterk

Er zijn verschillende productiemethoden voor het maken van onder hitte geperste bamboevezels – oftewel strandwoven bamboo. Het gepatenteerde productieproces van ons strandwoven bamboo  heeft een aantal grote voordelen zoals de extreem hoge sterkte: D120 – 130. Ter vergelijking: vuren hout heeft een sterkteklasse C30, Western Red Cedar C18, Angelim Vermelho D40, Bangkirai D50 en Cumaru D60.

Solid bamboo heeft ruime ervaring opgedaan met de meest uiteenlopende projecten, waaronder het straatmeubilair aan de boulevard van Bergen. Het bamboe is bestand tegen de zilte zeewind, een van de lastigste milieus voor ieder type hout.

Minder onderhoud
Steeds meer bankplanken die wij leveren zijn voorzien van  de speciale coating R-8XV. Dit heeft als voordeel dat de bamboe planken er na jaren nog steeds uitzien als nieuw. De alg- en vuilaanhechting is vele malen minder. Vanwege de vochtregulerende werking kan deze coating ook nooit gaan bladderen. Strandwoven bamboo-planken met deze coating zijn niet alleen ‘sloopvast’, ze zijn bovendien makkelijk schoon te maken. Vuil en graffiti kunnen gemakkelijker worden verwijderd.

Straatmeubilair van strandwoven bamboo vraagt minder onderhoud dan de bekende hardhouten bankjes in het straatbeeld. Ook daarom is investeren in strandwoven bamboo voor de openbare ruimte een wijs besluit: de investering verdient zich terug, doordat de onderhoudskosten op lange termijn veel lager uitvallen.

Zoekt u een duurzame vervanging voor de banken in het park, de walkanten van uw grachten of een veilige vlonder aan de waterkant? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden in uw gemeente te bespreken.

ZIJ GINGEN U VOOR

Solid Bamboo werd door diverse gemeenten genoemd als topmateriaal in het novembernummer van Straatbeeld. Lees de ervaringen van andere bedrijven.


Lees het artikel