• De duurzame revolutie
 • Hoogste kwaliteit
 • Direct van de Europees importeur

Bamboehout voor uw huis of tuin

Uw huis en tuin verfraaien met bamboehout? Bij Solid Bamboo® bent u aan het juiste adres. Wij zijn dé Nederlandse specialist op het gebied van bamboe voor buitentoepassingen, zoals terras- en vlonderplanken, schuttingen en geveldecoratie. We hebben hiervoor het grootste bamboe-assortiment op voorraad en leveren de hoogste kwaliteit. Graag helpen wij u om uw huis of tuin te voorzien van een unieke, duurzame en exclusieve uitstraling.


Naar de webshop

Vijftien jaar garantie

In het huidige klimaat kijken steeds meer mensen kritisch naar wat ze aanschaffen. Vooral duurzaamheid, kwaliteit en exclusiviteit spelen hierin een belangrijke rol. De aanschaf van een nieuw, milieuvriendelijk buitenterras, zeer weerbestendige schutting of duurzame gevel-, wand- of plafondbekleding is een belangrijke beslissing. Uiteraard wilt u er zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom geven wij minimaal vijftien jaar garantie op onze bamboeproducten.

Duurzamer

Onze beide soorten bamboe-hout zijn zeer duurzaam en kennen grote voordelen Zo is bamboe al na vier tot zes jaar weer opnieuw te oogsten. Naast de zeer snelle groei komt dat ook doordat bamboe na de kap meteen doorgroeit, omdat de stronk en de wortelstructuur intact blijven. Bovendien haalt bamboe ongeveer vijf keer zoveel CO2 uit de lucht als tropisch hardhout. Logisch dat bamboe veelal als uitstekend alternatief voor hardhout wordt gezien, en ook wel het bouwmateriaal van de 21e eeuw wordt genoemd.

Voordelen bamboe

 • De bamboestam groeit maar 5 jaar ten opzichte van 60-120
  jaar voor hardhout.
 • Ook groeit het bamboe door, na de kap, in plaats van dat de
  stronk en wortels afsterven.
 • Het bamboe haalt ca. 5 maal zoveel CO2 uit de lucht dan
  (tropisch hard-) hout.
 • Dan snapt u wel dat bamboe het ‘bouwmateriaal van de 21ste eeuw’
  genoemd wordt.
Naar de webshop

Heeft u haast dan kunt u ons
gerust bellen op 0252534417

Het oog wil ook wat

Duurzaamheid is echter niet het enige voordeel van bamboe. Het product heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Elk deel is uniek, dankzij de donkere groeiknopen. Ons bamboe tuinhout is verkrijgbaar in twee kleuren: caramel en dark chocolate.  

Ons volledige assortiment van bamboe terrasdelen en overige bamboeproducten vindt u in onze webshop. De producten liever in het echt zien? Maak dan een afspraak om langs te komen in onze showroom. Of neem contact met ons op als u vragen heeft, bijvoorbeeld over de andere toepassingen van bamboe.