• De duurzame revolutie
  • Hoogste kwaliteit
  • Direct van de Europees importeur

Bamboe-advies voor architecten

Klimaatverandering, de stikstofcrisis, circulair bouwen – het zijn allemaal onderwerpen waar een (landschaps)architect, ontwerper, ingenieur of adviseur een belangrijke, vaak sturende rol in speelt. Het gebruik van bamboe in (buiten)project levert een positieve bijdrage: bamboe is met zijn vele duurzame  eigenschappen hernieuwbare grondstof van het moment. 

Deskundig advies is essentieel

Bamboe is op veel manieren toe te passen. Denk daarbij aan gevel- of wandbekleding, terrassen, schuttingen en kozijnen, maar ook het grotere werk, zoals scheidingswanden, bruggen, viaducten of andere projecten. De mogelijkheden voor bamboe als bouwmateriaal zijn vrijwel eindeloos. Goed advies is echter essentieel. Zo is niet elk type bamboehout geschikt voor elk ontwerp en zijn er bovendien flinke kostenbesparingen te behalen als wij zo vroeg mogelijk bij een project worden betrokken. Weten wat de mogelijkheden zijn? Wij beschikken over uitgebreide ervaring – of het nu gaat om een klein of groot (bouw)project waar bamboe voor nodig is. Voor deskundig advies neem je contact op. Of vraag onze bamboestalen aan.

Maatwerk versus standaardmaten

Naast bamboebalken, -planken, – rabat etc. in standaardafmetingen leveren wij ook veelal maatwerk. Ook op dit gebied voorzien wij in gedegen advies. Allereerst doen wij dat omdat de kwaliteitsverschillen tussen aanbieders van bamboe voor buitengebruik erg groot zijn en wij ervoor willen zorgen dat u problemen voorkomt en de beste kwaliteit gebruikt. Daarnaast is het goed om van tevoren precies te weten in welke standaardafmetingen onze GreenLine Bamboo® en TopLine Bamboo® worden geleverd. Dit voorkomt verrassingen achteraf. Meer weten? Neem contact op om een afspraak te maken voor een bezoek op locatie, of om meer informatie in te winnen.  

Meer weten over de technische aspecten van onze bamboesoorten? U downloadt de technische specificaties in pdf hieronder. 

Technische specificaties GreenLine Bamboo®

Technische specificaties TopLine Bamboo®