• De duurzame revolutie
  • Hoogste kwaliteit
  • Direct van de Europees importeur

Bamboe voor straat-, park- en stadsmeubilair

Tegenwoordig staat duurzaamheid bij veel overheden hoog op de agenda. Zo zetten gemeentes bijvoorbeeld steeds vaker vraagtekens bij het gebruik van tropisch hardhout voor straat-, park- of stadsmeubilair en gaan ze op zoek naar milieubewuste alternatieven. Solid Bamboo® is al jarenlang Europees marktleider in het leveren van bamboehout voor straat-, park- en stadsmeubilair. In samenwerking met fabrikanten van stadsbanken, abri’s en andere producten voor in de openbare ruimte leveren wij mooie duurzame en praktische oplossingen door heel Europa. 

Op maat gemaakt of uit voorraad

Onze bamboehout soorten TopLine Bamboo® en GreenLine Bamboo® zijn vanwege hun vandalismebestendige eigenschappen zeer geschikt voor stads- en zitmeubilair en hebben elk zo hun eigen voordelen en toepassingsmogelijkheden. Overweegt u bamboe toe te passen in de openbare ruimte neem dan gerust contact met ons op.

Naast maatwerk kunnen we uiteraard ook een aantal producten standaard uit voorraad leveren. Zo bestaan de meeste park- en stadsbankjes uit vier of vijf planken (zie foto). Die planken worden meestal niet allemaal tegelijk vervangen. Daarom hebben wij ook voor de kleinere vervangingsaantallen de meest voorkomende planken op voorraad. 

Overzicht voorraad artikelen

Veel gemeenten en leveranciers zijn u voorgegaan en inmiddels overgestapt op bamboe-alternatieven. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.