Hoofdkantoor Greenpeace in Amsterdam

UNIEK IN Z'N SOORT

Het bamboe van Solid Bamboo onderscheidt zich op tal van zaken van dat van andere aanbieders.  In die zin zijn de kwaliteitsverschillen in het bamboe vele malen groter dan bij “gewoon” hout.  Vooral door haar speciale vezel behandeling en de gepatenteerde thermische persing levert Solis Bamboo de unieke kwaliteit strandwoven bamboo 5e generatie (SWB5G).

Eén van vele kenmerken van deze 5e generatie is de unieke sterkte van het bamboe. Men moet hier denken aan D- waarden van ver boven de 100.  Ter vergelijking:  Western Red cedar: C18, Cumaru: D60.

DE VELE TOEPASSINGEN VAN SOLID BAMBOO

BAMBOE PLANKEN, PARKETVLOEREN, VLONDERS EN MEER

Steeds meer zakelijke klanten ontdekken de kracht van solid bamboo. Het is winterhard, vormvast en een duurzaam alternatief voor hardhout. Daardoor is bamboe niet alleen het perfecte bouwmateriaal voor binnengebruik, maar kunt u ook de openbare ruimte verfraaien met de producten van Solid Bamboo.

De naam solid bamboo wordt steeds meer gehanteerd als de omschrijving van de onder hitte geperste bamboevezels, maar af en toe komt men ook andere namen tegen, zoals 5e generatie bamboe, bamboo x-treme, strandwoven bamboo, SWB5G, bamboo XL of bamboe composiet.