• De duurzame revolutie
  • Hoogste kwaliteit
  • Direct van de Europees importeur

Ik ben zakelijke klant voor..

De zakelijke markt voor bamboe

Solid Bamboo is de leidende importeur in Nederland van het buiten bamboe.


BAMBOE PLANKEN, PARKETVLOEREN, VLONDERS EN MEER


Steeds meer zakelijke klanten ontdekken de kracht van solid bamboo. Het is winterhard, vormvast en een duurzaam alternatief voor hardhour. Daardoor is bamboe niet alleen het perfect bouwmateriaal voor binnengebruik, maar kunt u ook de openbare ruimte verfraaien met de producten van Solid Bamboo.


Ik ben hovenier Bouwproducten

Hoofdkantoor Greenpeace in Amsterdam

Van grote tot kleine projecten.

Steeds meer zakelijke klanten ontdekken de kracht van solid bamboo. Het is winterhard, vormvast en een duurzaam alternatief voor hardhout

Bouwprojecten

Wat kan solid bamboe voor mij betekenen?

Solid Bamboo adviseert u graag persoonlijk welke type het meest geschikt is voor uw toepassing.

Openbare ruimte

Steeds meer zakelijke klanten ontdekken de kracht van solid bamboo. Het is winterhard, vormvast en een duurzaam alternatief voor hardhout.

Projecten voor:

Het Bamboe van Solid Bamboo onderscheidt zich op tal van zaken van dat van andere aanbieders. In die zin zijn de kwaliteitsverschillen in het bamboe bele malen groter dan bij "gewoon" hout. Vooral door haar speciale vezel behandeling en de gepantenteerde thermische persing levert Solid Bamboo de unieke kwaliteit strandwoven bamboo 5e generatie (SWB5G).”

Soorten bamboe

Welk type is geschikt voor uw project?

GreenLine Bamboo® is de absolute kampioen van duurzaamheid. Je ziet dit type tegenwoordig veel als snijplanken en messenblokken etc. Het bestaat uit allemaal lange gelamineerde strips. Vandaar de Engelse naam: laminated bamboo.


Geen maat beperking in lengte/breedte en dikte en makkelijk te bewerken.

Het productieproces van ons GreenLine Bamboo® is als volgt. Uit de bamboestam worden strips gesneden met een identieke afmeting van ca. 0,5 x 2 centimeter. Deze worden vervolgens aan elkaar geplakt (gelamineerd). Dit lamineringsproces heeft geen beperkingen wat lengte en dikte betreft, wat precies de reden is dat deze bamboesoort geschikt is voor zoveel toepassingen. De manier van lamineren bepaalt of je spreekt van plain-pressed of side-pressed of horizontal of vertical.Om de bamboe brandwerend te maken of voor toepassingen buiten, volgt nog een behandeling in een autoclaaf (een vacuümdruktank).
Gelamineerde bamboe weegt rond de 650 kilogram per kubieke meter. Daarmee is het gewicht vergelijkbaar met dat van eikenhout. De Chinese fabriek die wij voor West-Europa vertegenwoordigen, is hypermodern en werkt met de grootste precisie. Met behulp van de hoogwaardige CNC-machine assembleren wij de bamboe volgens uw exacte wensen.
GreenLine Bamboo® is leverbaar in de hoogste brandklasse, wat voor veel gevels en plafonds een vereiste is. GreenLine Bamboo® is geschikt voor zowel binnen als buiten en kent talloze toepassingen, zoals bamboe gevelbekleding, bamboe straat-, stads- of parkmeubilair, en bamboe schuttingplanken en schuttingdelen.

Wij raden het GreenLine Bamboo® vooral aan wanneer u een iets wat complexer ontwerp heeft of aan brandeisen moet voldoen.

Vraag een sample aan

of bekijk Technische eigenschappen Greenline Bamboo®

Het TopLine Bamboo® ook wel strandwoven of geperst bamboe genoemd. Dit bamboe wordt door veel mensen minder herkent als bamboe eerder als hardhout. en hard is het zeker; een Topper in hardheid en sterkte! Vrijwel geen enkele 'houtachtige' is harder of sterker dan onder hitte geperst bamboe

Ideaal voor in de openbare ruimte o.a. straat- of stadmeubilair maar ook als terras- dekdelen.

Na het kappen worden de stammen in de lengte in drieën/vieren gespleten. Hierdoor blijft de lengtevezel van de bamboe intact en behoudt de bamboe zijn natuurlijke kracht en binding. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld MDF of spaanplaat. Na het splijten worden de delen platgewalst tot strips of strengen. Dan volgt een karamelliseringsproces: waarmee we de bacteriën en nog aanwezige schimmels wegspoelen om rotting te voorkomen. Nadat de strengen op het juiste vochtpercentage zijn worden zij in een mal verhit en onder extreem hoge druk samengeperst. Door de thermische behandeling veranderen de natuurlijke suikermoleculen in karamel. Dit zorgt voor de binding en ook dat de bamboe niet gaat rotten. Daarnaast krijgt de bamboe door het karamelliseren van de suiker zijn mooie, warme tint (caramel). Wij kunnen ook kiezen voor een extreme verhitting en dan krijgt het bamboe een diep donkerbruine kleur. Die kleur heet ook wel dark chocolate
Doordat de persing in mallen kent dit type bamboe beperkingen qua maat: zonder vingerlassen en/of lamineren is de maximale lengte 250 centimeter en de maximale dikte 4,2 centimeter. TopLine Bamboo® heeft door de zéér hoge dichtheid een gewicht van maar liefst 1.200 tot 1.250 kilogram per kubieke meter. Hierdoor is TopLine Bamboo® ideaal voor toepassing in de openbare ruimte, zoals bamboe straat- of stadsmeubilair. Daarnaast is de soort geschikt voor bijvoorbeeld bamboe terras- dekdelen, bamboe schuttingen of gevelbekleding.
Doordat de persing in mallen kent dit type bamboe beperkingen qua maat: zonder vingerlassen en/of lamineren is de maximale lengte 250 centimeter en de maximale dikte 4,2 centimeter. TopLine Bamboo® heeft door de zéér hoge dichtheid een gewicht van maar liefst 1.200 tot 1.250 kilogram per kubieke meter.
Solid Bamboo adviseert u graag persoonlijk welke type het meest geschikt is voor uw toepassing.
Vraag een sample aan

of bekijk Technische eigenschappen Topline Bamboo®

Bent u hovenier, aannemer
of houthandel?

Om branche gerichte professionals te scheiden van andere bedrijven vragen we daarom hieronder uw KvK nummer in te vullen zodat we u de ‘handels prijslijst’ kunnen toesturen.