• De duurzame revolutie
 • Hoogste kwaliteit
 • Direct van de Europees importeur

Twee soorten bamboehout

In veel opzichten zijn de eigenschappen van bamboe gelijkwaardig of zelfs superieur aan die van (hard)hout. Daarom wordt bamboe vaak gebruikt om houtachtige producten te maken. Het gaat dan om twee typen: gelamineerde bamboe (GreenLine Bamboo®) en geperst bamboe (TopLine Bamboo®). Hoewel beide soorten een hoge stabiliteit en zeer lange levensduur hebben, zijn ze niet voor elke toepassing even geschikt. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Soorten bamboe

Welk type is geschikt voor uw project?

GreenLine Bamboo® is een ware duurzaamheidskampioen. Veel mensen kennen dit type bamboe van producten als snijplanken en messenblokken. GreenLine Bamboo® bestaat uit meerdere lange, gelamineerde strips. Vandaar de naam gelamineerde bamboe.

Voordelen GreenLine Bamboo® t.o.v. geperst bamboe

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Geen maatbeperkingen. Zowel in lengte, breedte en dikte
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Kostenbesparend door ook complexere bewerkingen bij de productie unit in Azië onder te brengen
 • Unieke (eind) producten zoals Pre-fab geveldelen

Als een van deze voordelen zwaar wegen, dan is GreenLine Bamboo®de juiste keuze

Het productieproces van ons GreenLine Bamboo® is als volgt. Uit de bamboestam worden strips gesneden met een identieke afmeting van ca. 0,5 x 2 centimeter. Deze worden vervolgens aan elkaar geplakt (gelamineerd). Dit lamineringsproces heeft geen beperkingen wat lengte en dikte betreft, wat precies de reden is dat deze bamboesoort geschikt is voor zoveel toepassingen. De manier van lamineren bepaalt of je spreekt van plain-pressed of side-pressed of horizontal of vertical. Om de bamboe brandwerend te maken of voor toepassingen buiten, volgt nog een behandeling in een autoclaaf (een vacuümdruktank).

Gelamineerde bamboe weegt rond de 650 kilogram per kubieke meter. Daarmee is het gewicht vergelijkbaar met dat van eikenhout. De Chinese fabriek die wij voor West-Europa vertegenwoordigen, is hypermodern en werkt met de grootste precisie. Met behulp van de hoogwaardige CNC-machine assembleren wij de bamboe volgens uw exacte wensen.

GreenLine Bamboo® is leverbaar in de hoogste brandklasse, wat voor veel gevels en plafonds een vereiste is. GreenLine Bamboo® is geschikt voor zowel binnen als buiten en kent talloze toepassingen, zoals bamboe gevelbekleding, bamboe straat-, stads- of parkmeubilair, en bamboe schuttingplanken en schuttingdelen.

Klik hier voor het productieproces in beeld.

Vraag een sample aan
Technische eigenschappen GreenLine Bamboo®

TopLine Bamboo® superieur in sterkte en hardheid Dit geperste bamboehout staat ook wel bekend als strandwoven bamboo, Bamboo X-treme of bamboecomposiet. Deze soort wordt over het algemeen minder snel herkend als bamboe, maar juist vaak voor hardhout aangezien. Heel verrassend is dat niet: vrijwel geen enkele houtachtige is harder of sterker dan onder hitte geperst bamboe.

Voordelen TopLine Bamboo® t.o.v. gelamineerd bamboe

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Extreme hardheid en sterkte (ideaal tegen vandalisme)
 • Extra natuurlijke kleur (dark chocolate)
 • Superieur voor terras- vlonderdelen, door combinatie hardheid en levensduur
 • Kostenbesparend (versie dark chocolate) Namelijk geen extra behandeling nodig voor hoogste brandklasse

Als een van deze voordelen zwaar wegen, dan is TopLine Bamboo®de juiste keuze.

Het productieproces van ons TopLine Bamboo® is als volgt. Na het kappen worden de stammen in de lengte in drieën/vieren gespleten. Hierdoor blijft de lengtevezel van de bamboe intact en behoudt de bamboe zijn natuurlijke kracht en binding. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld MDF of spaanplaat. Na het splijten worden de delen platgewalst tot strips of strengen. Dan volgt een karamelliseringsproces: waarmee we de bacteriën en nog aanwezige schimmels wegspoelen om rotting te voorkomen. Nadat de strengen op het juiste vochtpercentage zijn worden zij in een mal verhit en onder extreem hoge druk samengeperst. Door de thermische behandeling veranderen de natuurlijke suikermoleculen in karamel. Dit zorgt voor de binding en ook dat de bamboe niet gaat rotten. Daarnaast krijgt de bamboe door het karamelliseren van de suiker zijn mooie, warme tint (caramel). Wij kunnen ook kiezen voor een extreme verhitting en dan krijgt het bamboe een diep donkerbruine kleur. Die kleur heet ook wel dark chocolate.

Doordat de persing in mallen kent dit type bamboe beperkingen qua maat: zonder vingerlassen en/of lamineren is de maximale lengte 250 centimeter en de maximale dikte 4,2 centimeter. TopLine Bamboo® heeft door de zéér hoge dichtheid een gewicht van maar liefst 1.200 tot 1.250 kilogram per kubieke meter. Hierdoor is TopLine Bamboo® ideaal voor toepassing in de openbare ruimte, zoals bamboe straat- of stadsmeubilair. Daarnaast is de soort geschikt voor bijvoorbeeld bamboe terras- dekdelen, bamboe schuttingen of gevelbekleding.

Klik hier voor het productieproces in beeld.
Vraag een sample aan
Technische eigenschappen Topline Bamboo®

Bestel de bamboe vloerplanken
via solidbambooshop.nl

 • Grootste assortiment uit voorraad
 • Specialist in 'buiten' bamboe
 • Hoogste kwaliteit
 • Extreem duurzaam voor het milieu
 • Luxe en exclusieve uitstraling
 • Superieur aan hardhout
Ga naar solidbambooshop.nl

Bamboe terrasdeel, Caramel, 140mm, Glad

Bamboe terrasdeel, Dark Chocolate, 180mm, Yacht-look

Bamboe terrasdeel, Dark Chocolate, 140mm, Glad