• De duurzame revolutie
  • Hoogste kwaliteit
  • Direct van de Europees importeur

Topline Bamboo

TopLine Bamboo® superieur in sterkte en hardheid. Dit geperste bamboehout staat ook wel bekend als strandwoven bamboo, Bamboo X-treme of bamboecomposiet. Deze soort wordt over het algemeen minder snel herkend als bamboe, maar juist vaak voor hardhout aangezien. Heel verrassend is dat niet: vrijwel geen enkele houtachtige is harder of sterker dan onder hitte geperst bamboe. 

Het productieproces van ons TopLine Bamboo® is als volgt. Na het kappen worden de stammen in de lengte in drieën/vieren gespleten. Hierdoor blijft de lengtevezel van de bamboe intact en behoudt de bamboe zijn natuurlijke kracht en binding. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld MDF of spaanplaat. Na het splijten worden de delen platgewalst tot strips of strengen.  Dan volgt een karamelliseringsproces: waarmee we de bacteriën en nog aanwezige schimmels wegspoelen om rotting te voorkomen.  Nadat de strengen op het juiste vochtpercentage zijn worden zij in een mal verhit en onder extreem hoge druk samengeperst. Door de thermische  behandeling veranderen de natuurlijke suikermoleculen in karamel. Dit zorgt voor de binding en ook dat de bamboe niet gaat rotten. Daarnaast krijgt de bamboe door het karamelliseren van de suiker zijn mooie, warme tint (caramel). Wij kunnen ook kiezen voor een extreme verhitting en dan krijgt het bamboe een diep donkerbruine kleur. Die kleur heet ook wel dark chocolate

Klik hier voor het productieproces in beeld.

Doordat de persing in mallen kent dit type bamboe beperkingen qua maat: zonder vingerlassen en/of lamineren is de maximale lengte 250 centimeter en de maximale dikte 4,2 centimeter. TopLine Bamboo® heeft door de zéér hoge dichtheid een gewicht van maar liefst 1.200 tot 1.250 kilogram per kubieke meter. Hierdoor is TopLine Bamboo® ideaal voor toepassing in de openbare ruimte, zoals bamboe straat- of stadsmeubilair. Daarnaast is de soort geschikt voor bijvoorbeeld bamboe terras- dekdelen, bamboe schuttingen of gevelbekleding. 

Voordelen TopLine Bamboo® t.o.v. gelamineerd bamboe

De belangrijkste voordelen van op een rijtje:

Als een van deze voordelen zwaar wegen, dan is TopLine  Bamboo® de juiste keuze.

Vraag een sample aan.
Technische eigenschappen TopLine Bamboo®

Meer informatie nodig? Wij adviseren u graag persoonlijk welk type bamboe het meest geschikt is voor uw gewenste toepassing.  

Bestel de bamboe vloerplanken
via solidbambooshop.nl

  • Grootste assortiment uit voorraad
  • Specialist in ‘buiten’ bamboe
  • Hoogste kwaliteit
  • Extreem duurzaam voor het milieu
  • Luxe en exclusieve uitstraling
  • Superieur aan hardhout
Ga naar solidbambooshop.nl