• De duurzame revolutie
  • Hoogste kwaliteit
  • Direct van de Europees importeur
 

Bamboe voor de openbare ruimte


De vraag naar duurzamere oplossingen neemt toe, bijvoorbeeld in de vorm van het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Bamboe is zo’n hernieuwbare grondstof. Sterker nog, het is een van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld en daardoor zeer geschikt als alternatief voor tropisch hardhout in stadsmeubilair. Als Europees marktleider in het leveren van bamboe voor de openbare ruimte helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw project.

Projecten voor de openbare ruimte

Wat kan solid bamboe voor mij betekenen?

Solid Bamboo adviseert u graag persoonlijk welke type het meest geschikt is voor uw toepassing.

Waarom bamboe?

Duurzaamheid is een van de voornaamste redenen dat bamboe een goed alternatief is voor tropisch hardhout. De bamboestam komt in vijf jaar tot volle wasdom, terwijl die periode voor bomen die (tropisch) hardhout leveren 60 tot 120 jaar is. Daarnaast groeit bamboe na de kap direct door, in plaats van dat de stronk en wortels afsterven. Maar nog opmerkelijker aan bamboe is dat deze grassoort een ware CO2-slurper is. Bamboe haalt namelijk circa vijf keer zo veel CO2 uit de lucht als tropisch hardhout. Dit alles maakt dat bamboe gezien wordt als hét bouwmateriaal van de 21e eeuw. Daarnaast staat bamboe bekend om zijn lange levensduur, hardheid (waardoor bamboe zeer goed bestand is tegen vandalisme) en hoge brandklasse. Veel gemeentes en leveranciers van straat-, park- en stadsmeubilair en abri’s zijn om die reden al (volledig) overgestapt op bamboe.

Vraag hier een offerte aan.

Geschikt voor elk design in de openbare ruimte

Zowel onze TopLine Bamboo®- als onze GreenLine Bamboo®-lijn zijn toe te passen in de openbare ruimte. Naast standaard plankmaten leveren wij ook maatwerk. Daarin is goed en gedegen advies van groot belang, omdat de vorm en toepassing bepalend zijn in de keuze van het juiste bamboetype. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op om een afspraak te maken of vraag onze stalen aan.