• De duurzame revolutie
  • Hoogste kwaliteit
  • Direct van de Europees importeur

SOLID BAMBOO PITCHT OP DE DUURZAME INNOVATIEDAG

Op donderdag 12 mei organiseerde Platform WOW samen met BouwCirculair , een initiatief van Martin Damman, de Duurzame Innovatiedag. Tijdens deze bijeenkomst kwamen marktpartijen met een kansrijke duurzame innovatie èn opdrachtgevers bij elkaar. Solid Bamboo heeft tijdens deze duurzame innovatiedag  gepitcht over bamboe als duurzaam alternatief.

Bamboe als straatmeubilair

Bamboe is uiterst geschikt voor straatmeubilair, steigers en brugdelen.

Bamboe staat bekend om hardheid en heeft een hoge levensduurklasse, dus uitermate geschikt tegen vandalisme. Veel gemeentes en leveranciers van straat-, park en stadsmeubilair zijn om die reden overgestapt op bamboe.

Bamboe als duurzaam alternatief

Bamboe heeft verschillende duurzaamheidsvoordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Bamboe kan per vijf jaar geoogst worden en tropisch hardhout pas na zestig of 120 jaar. Bamboe neemt bijna vijf keer meer CO2 op. Ook stoot bamboe meer zuurstof uit. Bamboe kan overal groeien en groeit na de kap meteen weer door en hoeft dus niet opnieuw aangeplant te worden.

Bamboe voor straat-, park- en stadsmeubilair.

Tegenwoordig staat duurzaamheid bij veel overheden hoog op de agenda. Zo zetten gemeentes steeds vaker vraagtekens bij het gebruik van tropisch hardhout voor straat-, park of stadsmeubilair en gaan ze op zoek naar milieubewuste alternatieven. Solid Bamboo is al jarenlang Europees marktleider in het leveren van bamboehout voor straat-, park en stadsmeubilair. In samenwerking met fabrikanten van stadsbanken, abri’s en andere producten voor in de openbare ruimte leveren wij mooie duurzame en praktische oplossingen door heel Europa. De bamboehout soorten TopLine Bamboo® en Greenline Bamboo® zijn vanwege hun vandalismebestendige eigenschappen zeer geschikt voor stads- en zitbanken.

Het treinstation van Stuttgart is onlangs helemaal op de schop gegaan. In opdracht van de Duitse spoorwegen (DB) heeft Solid Bamboo bamboe geleverd van TopLine Bamboo® in de kleur dark chocolade.

Pitch van Solid Bamboo door Roeland de Korte

Solid bamboo importeert bamboe hout. In zijn pitch benadrukte Roeland hoe duurzaam bamboe hout is. “Bij duurzaamheid denk je al gauw aan C02. Bamboe neemt 4 tot 5 keer meer CO2 op. Bamboe is ook nog het allersnelst groeiende materiaal.  Uit onderzoek is gebleken dat bamboe hout een positieve invloed heeft op het welbevinden van de mens.”

Zwolse bamboe busbrug

Met de merken TopLine Bamboo® en GreenLine Bamboo® leveren wij een duurzame oplossing voor binnen- en buitenbamboe. Door de jarenlange focus op kwaliteit zijn wij uitgegroeid tot de bamboespecialist in Europa. Van enkele losse bamboeplanken voor een terras of schutting bij de straatmeubilair in de openbare ruimte tot aan allergrootste bouw en infraprojecten op het gebied van gevel- en plafondbekleding: al deze projecten komen tot stand met het bamboe van Solid Bamboo.

Webshop voor particulieren

Solid Bamboo levert niet alleen aan de zakelijke markt, maar ook aan particulieren. Solid Bamboo is de specialist op het gebied van bamboe voor buitentoepassingen, zoals terras- en vlonderplanken, schuttingen en geveldecoratie. Solid bamboo heeft een groot assortiment op voorraad en levert kwaliteit.